Negresă cu cartofi dulci
O negresă deosebită, compactă, căreia puţină lume îi va putea ghici ingredientele.
1 cană şi 1/2 ovăz, 1 cană şi 1/2 migdale, 1 cană şi 1/2 pudră de cacao, 1/3 cană unt de arahide, 2 pătrate mari de ciocolată neagră, 3/4 cană sirop de arţar, 4 cartofi dulci medii, 10 smochine uscate
1. Se coc cartofii şi se taie cubuleţe, iar migdalele se pisează.
2. Se dau prin blender cartofii copţi, migdalele pisate, ovăzul, smochinele, 1 cană pudră de cacao, 2/4 din siropul de arţar şi 5 linguri ulei nucă de cocos.
3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se întinde compoziţia uniform, după care se bagă timp de 45 minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.
4. Între timp, se topesc într-o tigaie restul de ulei de cocos şi sirop de arţar cu untul de arahide şi restul de cacao, pentru a se face un sirop, care se toarnă peste negresa care a stat la cuptor şi se întinde bine cu o lingură apoi se bagă la frigider timp de două ore.