Desert cu marshmallows și cartofi dulci
Combinația de cartofi dulci cu marshmallows este una dintre preferatele americanilor, dar acest lucru nu înseamnă că românii nu se pot bucura de ea.
2 kg cartofi dulci, 2/3 cană zahăr brun, 6 linguri unt, 1 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță sare, 1 vârf nucșoară, 1 vârf pudră de ghimbir, 1 linguriță esență vanilie, 4 căni mini marshmallows
1. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius și se unge o tavă cu puțin unt, apoi se curăță cartofii dulci și se taie cubulețe mici, iar aceștia se întind în tavă.
2. Se amestecă într-o tigaie pusă pe foc mediu zahărul cu untul, scorțișoara, sarea, nucșoara și ghimbirul, se aduce la punctul de fierbere și se amestecă continuu până se topește tot untul și se dizolvă zahărul, apoi se pune esența de vanilie, după care se toarnă sosul peste cartofii din tavă.
3. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor timp de 45 minute, pe prima treaptă de sus, după care se dă cu grijă folia la o parte și se amestecă tot ceea ce este în tavă, apoi se mai lasă 30 de minute în cuptor, amestecând ocazional sau până când se înmoaie cartofii, iar lichidul capătă consistența unui sirop.
4. Se poziționează tava cu o treaptă mai jos și se dă temperatura până la 230 grade Celsius, iar când s-a ajuns la această temperatură se pun bucățile de mini marshmallows peste cartofi și se mai lasă încă 5 minute sau până când acestea se topesc și devin maronii.