Cartofi dulci cu usturoi
O cină sănătoasă și ușoară sau o gustare delicioasă, ceva care ca gust se situează undeva între cartofi și dovleac, cu care merită să te răsfeți din când în când.
6 cartofi dulci mari, sare, 5 linguri ulei de măsline, 6 căței usturoi, 2 lingurițe cimbru, 1/4 linguriță fulgi de ardei iute, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
1. Se fierb cartofii timp de 15 minute în apă rece cu 2 linguri de sare, apoi se scurg și se lasă la răcit.
2. Se încinge grătarul din cuptor la maxim și se pun 2 linguri de ulei într-o tigaie mică, în care se adaugă usturoiul pisat, cimbrul și ardeiul iute, apoi se lasă 45 de secunde la gătit în cuptor, după care se îndepărtează de pe foc.
3. Se taie cartofii în jumătate, pe lungime, și se feliază fiecare bucată în 3-4 părți, în funcție de dimensiunea lor inițială, iar aceste felii mai mari se ung cu restul de ulei și se asezonează cu sare, apoi se pun pe grilajul din cuptor până se fac aurii, adică în jur de 6 minute.
4. Se iau cartofii din cuptor și se amestecă imediat cu sosul de usturoi, apoi se garnisește totul cu pătrunjelul tocat