Mic dejun cu cartofi dulci
O variantă mai sănătoasă și mai aromată decât clasicii cartofi prăjiți, pentru că puțini sunt cei care pot mânca prăjeli la micul dejun.
1 lingură oţet de mere, 1 roşie, 2 l apă, 2 cartofi dulci, 2 ouă, 2 felii şuncă de curcan, 8 frunze baby spanac, ulei de măsline, sare roz de Himalaya, piper negru măcinat
1. Se spală, se curăţă, se rad şi se formează chiftele din cartofii dulci apoi se coc la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.
2. Se pun feliile de şuncă într-o tigaie grill unsă cu puţin ulei de măsline extravirgin, timp în care se fierbe apa într-o oală şi se adaugă oţetul.
3. Se sparge câte un ou într-un ibric ce se scufunda cu totul în oala cu apă firbinte.
4. Se adaugă peste o chiftea de cartofi câte o felie de şuncă prăjită, spanac, felii de roşie proaspătă apoi ouăle poşate şi se presară sare şi piper după gust.
Articolul anterior Pateuri cu carne tocată şi varză călită Articolul următor Rulouri de carne cu bacon