Pulpe de pui cu cartofi dulci şi broccoli
Dacă vrei să faci o mâncare fără prea mult efort și care să vă ajungă fix pentru o cină atunci puiul, cartofii dulci și broccoli sunt ingredientele de care ai nevoie.
4 pulpe dezosate, 2 cartofi dulci, sare, piper, 2 linguri ulei de rapiță, 1 lingură sos de soia, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură miere, 1/2 linguriță piper cayenne, 1 călățână broccoli
1. Se încinge cuptorul la 200 de grade și se introduce o tavă tapetată cu hârtie de copt și în acest timp se taie cartofii cubulețe și ung, alături de pulpele dezosate de pui, cu 2/3 din ulei și se asezonează bine cu sare și piper pe toate părțile.
2. Se scoate tava din cuptor și se așează pulpele în ea, cu pielița în jos, iar cartofii se pun în jurul lor, apoi se bagă din nou tava la cuptor, pentru 20 de minute.
3. Se amestecă într-un castron mic sosul de soia cu zeama de lămâie, mierea și piperul, iar căpățâna de brocccoli se rupe în bucăți mici și se freacă cu uleiul rămas, apoi se asezonează cu sare și piper.
4. Se scoate tava din cuptor și se ung pulpele și cartofii cu sosul obținut, apoi se întorc pe partea cealaltă și se repetă procedeul, după care se adaugă bucățile de broccoli pe un singur strat și se ung acestea cu sosul rămas, apoi se bagă tava înapoi în cuptor.
5. Se lasă tava la cuptor timp de 15 minute sau până ce temperatura din interiorul pulpelor ajunge la 78 grade, iar legumele devin bine făcute.