Ingrediente necesare:
- 500 de grame de cartofi noi
- o lingură de ulei de măsline
- cinci căței de usturoi
- 50 de grame de unt
- o legătură de mărar verde
Mod de preparare:
1. Spală cartofii bine în coajă și taie-i sferturi și/sau jumătăți, în funcție de dimensiune.
2. Așază cartofii într-o tavă termorezistentă și unge-i din belșug cu uleiul de măsline. Amestecă bine, cât să răspândești uleiul peste tot.
3. Zdrobește usturoiul cu latul cuțitului și strecoară-l printre cartofi. Presară sare și puțîn piper, apoi da cartofii la cuptor la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute, până ce cartofii sunt ușor de pătruns cu furculiță.
4. Cu puțîn timp înainte de a scoate cartofii, topește untul complet și adaugă mărarul, sare și piper.
5. Unge cartofii noi cu sosul de unt și mărar și îndepărtează (după gust) din cățeii de usturoi sau desfă-i din coajă și lasă-i în tavă, încât să îi servești odată cu cartofii noi cu unt și mărar.
6. Amestecă bine, pentru a distribui sosul uniform, iar dacă vrei cartofii mai rumeni, bagă-i pentru încă 5-7 minute la foc iute la cuptor.