Pui cu cartofi la cuptor - ingrediente necesare:
- trei pulpe de pui
- 500 de grame de cartofi
- două cepe
- cinci căței de usturoi
- o lămâie
- două linguri muștar dulce
- cimbru uscat
- 10 linguri de ulei
- sare și piper, după gust.
Pui cu cartofi la cuptor - mod de preparare:
Spală bine carnea, după care scurge-o și tai-o în bucăți potrivite.
Ulterior, curăță usturoiul și freacă pulpele. Stoarce lămâia şi amestecă sucul obţinut cu restul de usturoi, sarea, piperul, uleiul, muştarul şi cimbrul. Pune carnea în această marinadă şi bag-o în frigider.
Ulterior, după două ore, bacă carnea la cuptor, iar după 15 minute pune în tavă cartofii şi ceapa tăiată mai mare. Bagă înapoi în cuptor.
Mâncarea e gata când carnea are o crustă rumenă, iar legumele s-au înmuiat.
Poftă bună!