Cartofi umpluți cu sos de bere și brânză
Un deliciu pentru iubitorii de brânză și o specialitate pentru cei cărora le place berea.
1/4 linguriță sos Worcestershire, 1/2 linguriță amidon de porumb, 1/2 cană bere, 1 lingură ulei de măsline, 1 vârf muștar, 1 vârf piper cayenne, 1 lingură și 1/2 unt nesărat topit, 2 cești cheddar ras, 3 cepe verzi, 4 felii bacon, 6 cartofi roșii, sare, piper
1. Se încălzește cuptorul la 220 grade Celsius, timp în care se înțeapă cartofii cu o furculiță, se ung cu ulei pe toate părțile și se asezonează cu sare și piper, după care se plasează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc până se formează o pojghiță crocantă, dar interiorul rămâne moale, adică aproximativ 45 minute.
2. Se pune baconul într-o tigaie medie și se gătește pe foc potrivit pe ambele părți, până devine crocant, adică aproximativ 10 minute și se absoarbe excesul de grăsime pe un șervețel de hârtie, după care se toacă mărunt.
3. Se taie cartofii în jumătăți, pe lungime, și se scobesc de majoritatea miezului, apoi se ung pe ambele părți cu untul topit și se mai presară puțină sare și piper, după care se mai dau 10 minute la cuptor cu fața scobită în sus.
4. Se amestecă cheddarul cu amidonul și berea și se fierb la foc mediu, amestecând continuu și când toată brânza s-a topit se îndepărtează tigaia de pe foc și se adaugă sosul Worcestershire, muștarul și piperul cayenne.
5. Se așează cartofii pe un platou și se umplu cu sosul de brânză și bere, peste care se pun cepele verzi tăiate rondele și baconul mărunțit.
Articolul anterior Biluțe din unt de arahide cu ciocolată Articolul următor Inele de ceapă coapte