Creveți cu bere, unt și dulceață de ardei iute
Ardeii iuți și chimionul sunt temperați de bere, iar untul și lămâia sunt cele mai simple și sănătoase metode de a găti creveții, în timp ce folia de aluminiu păstrează sucul în interior și îl face perfect pentru garnitura de orez.
1/4 linguriță coriandru praf, 1/4 cană frunze coriandru, 1 lime, 1 linguriță oregano, 2 lingurițe dulceață de ardei iute, 2 lingurițe chimion, 2 linguri unt nesărat, 3/4 linguriță sare, 5 căței de usturoi, 200 ml bere blondă, 500 g orez alb, 600 g creveți decortificați
1. Se încinge cuptorul la foc mediu și se întinde o folie de aluminiu apoi se ridică colțurile formând un coșuleț.
2. Se pun creveții în mijlocul coșulețului din aluminiu și se adaugă usturoiul pisat, dulceața de ardei iute, chimionul, oregano, coriandrul praf, untul tăiat fâșii subțiri și sarea apoi se toarnă deasupra berea.
3. Se acoperă coșulețul cu o altă folie de aluminiu și se strânge la gură, după care se pune recipientul format din foliile de aluminiu într-o cratiță, în cuptorul preîncălzit.
4. Se gătește până ce creveții devin roz, adică între 4-6 minute, după care se scoate tava din cuptor și desface folia, pentru a lăsa preparatul să respire câteva minute.
5. Se stoarce lime-ul peste creveți și se ornează cu frunzele de coriandru apoi se servește cu orezul fiert în prealabil.