Crispy sticks în crustă de quinoa cu salsa
Această masă delicioasă este plină de arome și va fi adorată de întreaga familie.
185 g quinoa, 500 ml supă de pui, 2 linguri condimente, 500 g piept de pui dezosat, 1/2 cană făină, 2 ouă, 425 g porumb din conservă, 220 g boabe fasole roșie din conservă, 1/2 ceapă roșie, 2 roșii medii, 1 ardei jalapeno, 1 avocado, 1 lime, sare, piper, apă
1. Se pun supa de pui, condimentele și quinoa într-o oală cu apă și se aduc la punctul de fierbere.
2. Se reduce focul și se acoperă oala cu un capac pentru 5 minute, apoi se îndepărtează de pe foc și se transferă conținutul pe o farfurie întinsă.
3. Se pune făina într-un bol și se bat ouăle bătute într-un alt bol.
4. Se curăță pieptul de pui de orice resturi de oase sau pieliță și se taie fâșii, care se tăvălesc prin făină, apoi prin ouă și se acoperă cu quinoa fiartă.
5. Se apasă ușor fâșiile de piept de pui, pentru a căpăta învelișul aderență, apoi se așează pe o tavă căptușită cu hârtie de copt și se dă tava la cuptor pentru 20 de minute sau până ce puiul își schimbă culoarea.
6. Se amestecă bine porumbul cu fasolea, ceapa tocată fin, roșiile tăiate mărunt și ardeiul jalapeno curățat de semințe, apoi se adaugă avocado-ul cubulețe și zeama de lime și se amestecă ușor.
7. Se condimentează totul cu sare și piper după gust și se pune câte o lingură de salsa peste fâșiile de pui.