Cel mai bun aperitiv de vară: dovlecei pane crispy
O rețetă care se poate prepara cu dovlecei românești sau cu zuchini italienești și constituie un aperitiv interesant la orice masă festivă sau o gustare delicioasă de vară.
1 vârf de sare, 1 lingură ulei de măsline, 2 dovlecei de mărime medie, 30 g parmezan ras, 60 g pesmet, piper negru măcinat
1. Se preîncălzește cuptorul la 230 grade Celsius și se pune o foaie de copt într-o tavă întinsă.
2. Se spală și se taie dovleceii în felii subțiri, rotunde, apoi se freacă bine, pe toate părțile cu uleiul de măsline și într-un bol separat se amestecă parmezanul cu pesmetul, sarea și puțin piper.
3. Se trece fiecare felie de dovlecel prin amestecul de pesmet și se presează puțin între palme, pentru a stabiliza praful pe felie, apoi se așează într-un singur strat în tavă.
4. Se coc feliile de dovlecel până devin aurii, adică timp de 25-30 de minute apoi se îndepărtează cu o spatulă și se servesc calde.