Supă de broccoli cu brânză cheddar
O reţetă de supă sănătoasă, gustoasă şi săţioasă, care merge servită de minune şi cu sandviciuri sau cu pâine cu pepperoni.
1 buchet de broccoli, 1/2 cană de unt, 1 ceapă medie mărunţită, 1/2 cană de făină, 2 căni de lapte, 1 cană de brânză rasă cheddar, 2 căni supă de pui, sare, piper
1. Fierbe buchetul de broccoli până se înnmoaie, trece-l printr-un jet de apă rece apoi scurge-l.
2. Prăjeşte ceapa în unt până se caramelizează şi devine transparentă.
3. Pune făina şi amestecă continuu preţ de cinci minute.
4. Apoi adaugă întâi laptele, amestecând încet şi după brânza rasă. Amestecă bine până se obţine o pastă iar apoi adaugă supa de pui peste sos.
5. Cu o fruculiţă, zdrobeşte jumătate de broccoli pâne se face piure (sau la blender) iar restul taie-l în bucăţi.
6. Pune broccoli-ul în supă şi lasă supa să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.
7. Poţi orna supa cu brânză rasă sau caşcaval.
Poftă bună!
Articolul anterior Pene italieneşti cu pui Articolul următor Tartă cu căpşune