Chec pufos cu lămâie
Checul cu lămâie este nemaipomenit în această perioadă a anului, mai ales atunci când simţi că te paşte o răceală.
350 de grame de făină de grâu, 3 linguri de praf de copt, un praf de sare, 4 ouă, 220 de grame de zahăr, 40 de grame de sirop creat din 90 de ml de zeamă de lămâie şi zahăr, coaja de la două lămâi dată pe răzătoarea mică, 200 de grame de unt, 60 de grame de smântână, 3 picături de esenţă de vanilie.
1. Într-un vas mare, amestecă ouăle, zahărul, zeama de lămâie şi coaja de lămâie dată pe răzătoarea mică.
2. Adaugă untul şi amestecă întreaga compoziţie cu mixerul dat la viteză medie. Adaugă smântâna şi amestecă din nou.
3. Treptat, adaugă restul ingredientelor şi amestecă continuu până când compoziţia devine pufoasă şi fină. Nu uita să te opreşti la timp din amestecat, ca să nu se descompună compoziţia.
4. Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, tapetează tava de copt cu unt şi apoi aplică o foaie de copt unsă şi ea cu unt.
5. Răstoarnă compoziţia în tava adâncă şi bag-o la cuptor pentru 20 de minute, apoi dă cuptorul la 165 de grade Celsius şi mai coace blatul pentru 35 de minute sau până când checul trece testul cu scobitoarea.
6. Prepară siropul într-un ibric, amestecă zeama de lămâie cu zahărul la foc mic, până când se dizolvă zahărul. Aşteaptă câteva minute, după care mută compoziţia într-un castron.
7. Scoate blatul de la cuptor, lasă-l să se răcească 10 minute, după care însiropează-l cu siropul de lămâie.
Poftă bună!
Articolul anterior Piure de cartofi cu bacon Articolul următor Tort pufos cu fructe