Chec-musaca cu pâine și carne tocată
O alternativă pentru masa de prânz, cu carne tocată, la cuptor, ce arată ca un chec și are gust de musaca.
1/2 linguriță sare, 1 linguriță oregano, 1 roșie, 1 linguriță unt, 2 linguri lapte, 3 ouă, 3 linguri pătrunjel, 8 felii pâine toast, 200 g cașcaval, 250 g pastă de tomate, 300 g carne tocată amestec, ulei
1. Se încinge uleiul într-o tigaie medie, la foc potrivit, și se călește carnea tocată.
2. Se bat ouăle cu lapte și se înmoaie feliile de pâine decojite, apoi se aliniază într-o tavă de chec, unsă pe toate părțile cu puțin unt.
3. Se ung feliile de pâine cu pastă de tomate și se adaugă carnea tocată călită, apoi se presară pătrunjelul rupt cu mâna și se pun deasupra felii de cașcaval.
4. Se acoperă totul cu încă un strat de felii de pâine muiate în ou și se ornează cu felii de roșie și oregano mărunțit.
5. Se presară cu cașcaval ras și se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 30 minute.