Chiftele de ton
Prepară un aperitiv inedit, pe bază de ton, ideal pentru petrecerile din această vară!
1 1/2 cană de apă, 3/4 cană de orez nefiert, 1 lingură de ulei vegetal, 1 ceapă medie tocată, 1 conservă de ton în suc propriu, 1/2 cană de lapte, 3 linguri de făină, 1 lingură de pătrunjel tocat, 1 linguriţă de zahăr, 1 linguriţă de oţet, 1 linguriţă de sare, 1 linguriţă de piper, 2 ouă, ulei vegetal pentru prăjit
1. Pune o oală cu apă la fiert, în care vei pune orezul.
2. Încălzeşte, într-o tigaie, o lingură de ulei. Căleşte ceapa, apo9i pune capacul tigaii şi mai lasă ceapa preţ de 20 de minute.
3. Într-un bol amestecă tonul, laptele, făina, zahărul şi oţetul. Asezonează cu sare şi piper. Adaugă apoi şi orezul fiert, ceapa călită, dar şi ouăle. Din amestecul obţinut formează chiftelele.
4. Încinge ulei pentru prăjirea chiftelelor într-o tigaie. Prăjeşte apoi chiftelele şi scoate-le pe o farfurie acoperită cu şerveţele de hârtie.
Poftă bună!
Articolul anterior Pui sotat cu mere Articolul următor Salată de cartofi cu sos de iaurt şi mărar