Chec pufos cu dovleac
Prepară un chec pufos cu dovleac, cu o consistenţă de budincă la interior şi aspect pufos la exterior.
3 ouă, 100 g de zahăr, 250 g făină, 20 ml apă minerală, esenţă de vanilie, un plic de zahăr vanilinat, 200 de grame de dovleac, curăţat şi dat pe răzătoarea mică, alte 30 de grame de zahăr pentru caramelizarea dovleacului.
1. Caramelizează dovleacul ras într-o cratiţă pentru 10 minute, după care lasă-l la răcit.
2. Bate gălbenuşurile de ou cu 100 de grame de zahăr tos şi cu plicul de zahăr vanilinat, după care bate albuşurile cu un praf de sare.
3. Amestecă gălbenuşurile cu albuşurile şi treptat adaugă făina, pe care amestec-o cu o furculiţă, după care cu mixerul.
4. Adaugă dovleacul caramelizat şi o lingură de esenţă de vanilie şi amestecă din nou bine cu mixerul.
5. Toarnă compoziţia în tava pentru copt şi bagă checul la cuptor pentru 40 - 50 de minute sau până când trece testul scobitorii.
6. Scoate tava din cuptor şi las-o să se răcească, după care întoarce-o cu faţa în jos, scoate checul, pune-l pe o parte şi feliază-l.
Poftă bună!
Sursa foto: bucatariaemiliei Articolul anterior Albă ca Zăpada sau Lămâiţa Articolul următor Cheesecake cu mere caramelizate