Cheesecake cu dovleac
Dovleacul este ingredientul de care trebuie să profităm la maximum în fiecare toamnă. Iată o reţetă inedită de cheesecake cu dovleac.
Crustă: o cană de făină de grâu, ¼ ceaşcă de zahăr brun, ⅓ cană de unt nesărat rece. Cheesecake de dovleac: ½ de pachet de cremă de brânză la temperatura camerei, ¾ cană de zahăr, o cană de piure de dovleac, 2 linguri de făină de grâu, ½ lingură de praf de copt, ½ lingură de scorţişoară măcinată, un ou la temperatura camerei, un gălbenuş de ou.
1. Încinge cuptorul la 190 de grade, după care, într-o tavă de copt pentru blatul de tort aşază o foaie de copt.
2. Prepară crusta din ingredientele de mai sus. Amestecă foarte bine până obţii o compoziţie omogenă.
3. Tapetează tigaia cu făină de grău, după care aşază crusta şi bag-o la cuptor pentru 18 minute sau până devine un pic maro pe margini. Scoate-o şi las-o la rece cât timp prepari umplutura.
4. Bate crema de brânză cu zahărul până se omogenizează, după care adaugă gălbenuşul de ou şi continuă să amesteci.
5. Toarnă piureul de dovleac în crema de brânză şi amestecă din nou până obţii o pastă omogenă.
6. Toarnă compoziţia în crusta răcită şi bagă din nou tava la copt pentru aproximativ 30 de minute sau până când marginea prăjiturii este mai întărită şi mijlocul mai moale. Lasă cheesecake-ul să se răcească la temperatura camerei pentru 2 ore înainte de tăiere.
Bagă porţiile de prăjitură la frigider pentru cel puţin 3 ore înainte de servire.
Sursa: bellethemagazine.com Articolul anterior Tacos cu avocado Articolul următor Cremă de zahăr ars cu dovleac