Chec ușor și rapid
Din această rețetă cu puține ingrediente iese cel mai ușor, rapid și bun chec pe care l-ai preparat vreodată.
1 ceașcă zahăr, 1 cană făină, 1 linguriță praf de copt, 1 lingură ulei, 6 ouă, oțet
1. Se mixează la vitează din ce în ce mai mare ouăle cu zahărul timp de 2 minute într-un bol adânc, cât să se îngroașe compoziția și să devină pufoasă.
2. Se adaugă praful de copt stins în oțet și se amestecă bine.
3. Se adaugă treptat făina cernută și se amestecă ușor cu ajutorul unei linguri.
4. Se tapetează o formă specială cu hârtie de copt și se unge cu ulei, după care se toarnă în ea compoziția obținută și se încinge cuptorul la 180 grade Celsius.
5. Se coace checul până ce iese curată o scobitoare și se lasă la răcit înainte de servire, ca să nu provoace dureri de stomac.
Tips: Se poate glazura checul cu ciocolată topită, biluțe ornamentale, frișcă sau sirop dulce.