Cheesecake cu cafea
Un cheesecake ușor îți va potoli pofta de dulce, dar și nevoia de cofeină pe care organismal tău o are după sărbători!
Pentru blat: 2 ½ căni de fulgi de ciocolată, 2 linguri de zahăr, 4 linguri de unt topit.
Pentru cremă: ¼ cană de smântână, 2 ½ linguri de cafea, 1,4 kg de cremă de brânză, 1 cană de frișcă, 1 ¾ cană de zahăr, 5 ouă, 1 lingură de extract de vanilie, un praf de sare.
Pentru glazură: 1/3 cană de smântână, ½ cană de ciocolată rasă.
1. Încălzește cuptorul la temperature maximă. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
2. Într-un bol de dimensiuni mari amestecă fulgii de ciocolată, zahărul și untul topit. Întinde amestecul obținut pe suprafața tăvii. Bagă tava la cuptor și scoate-o după 15 minute. Las-o la răcit.
3. Într-o cratiță de dimensiuni mici, încălzește smântâna peste care adaugi apoi cafeaua. Amestecă bine și lasă apoi crema la răcit.
4. Pune apoi în blender crema de brânză, frișca, smântâna amestecată cu cafea și zahărul pe care l-ai păstrat pentru compoziția cheesecake-ului. După ce ai obținut o compoziție omogenă, adaugă și ouăle, sarea și extractul de vanilie. Răstoarnă amestecul obținut în tavă, peste blatul deja răcit. Introdu tava la cuptor unde o vei lăsa preț de o oră. După ce ai oprit cuptorul, mai lasă cheesecake-ul în cuptor încă o oră. Apoi, introdu cheesecake-ul la frigider unde îl vei lăsa încă două ore.
5. Într-o tigaie mică, încălzește smântâna. Adaugă apoi ciocolata rasă pe care nu o vei amesteca decât după ce au trecut 15 secunde. Oprește apoi focul și varsă glazura peste cheesecake.