Cheesecake cu înghețată de căpșuni
Un tort răcoritor, fructat și impresionant, ușor de preparat și gata în numai o oră.
1/4 căni plus 2 linguri zahăr, 1/2 lămâie stoarsă, 1 cheescake cumpărat, 1 cană și jumătate de pesmet, 2 kg înghețată de căpșuni, 6 linguri unt topit, 500 g căpșuni
1. Se lasă înghețata la temperatura camerei pentru 30 de minute, timp în care pesmetul se amestecă cu untul și 1/4 cană zahăr.
2. Se întinde amestecul de pesmet într-o formă de tort, ca un blat subțire, și se presează întâi cu degetele, apoi cu fundul unui pahar, pentru a omogeniza suprafața.
3. Se rupe cheescake-ul cumpărat în bucățele și se amestecă cu înghețata muiată, dar nu topită, apoi se așează amestecul peste blatul din pesmet și se dă la congelator.
4. Se curăță căpșunile și se taie bucățele apoi se amestecă cu zahărul rămas și sucul de la jumătate de lămâie stoarsă și se încălzește acest nou amestec într-o tigaie non-aderentă, la foc mediu, până când fructele încep să își lase suc propriu, adică timp de aproximativ 3-5 minute, după care se bagă la frigider.
5. Se pune toppingul de căpșuni peste conținutul din forma de tort și se servește rece.