Cheesecake cu Oreo
Un cheesecake cu Oreo te va ajuta să îi impresionezi până şi pe cei mai pretenţioşi musafiri aşa că merită încercat, mai ales că nu durează mai mult de 20 de minute prepararea sa.
Pentru blat: 25 biscuiţi Oreo, 5 linguri de unt topit
Pentru umplutură: 225 de grame cremă de brânză, 1/4 cană de zahăr, 1 linguriţă de esenţă de vanilie, 225 de grame de frişcă, 10 biscuiţi Oreo
1. Foloseşte un mixer pentru a amesteca crema de brânză, zahărul şi esenţa de vanilie.
2. Ia 8 biscuiţi, rupe-i în bucăţi cât mai mici şi adaugă-i în bolul cu crema de brânză. Foloseşte mixerul pentru a incorpora biscuiţii în amestec. La final, adaugă smântâna şi foloseşte o lingură pentru a amesteca.
3. Pentru a face blatul, ia 25 de biscuiţi Oreo, mărunţeşte-i cu mâinile şi introdu-i în blender. După ce i-ai mărunţit bine, pune biscuiţii într-un bol şi adaugă untul topit. Amestecă folosindu-ţi mâinile şi întinde apoi alatul obţinut într-o tavă. Introdu tava la cuptor şi lasă aluatul să se coacă preţ de 8 minute la temperatură maximă.
4. Întinde apoi crema cheesecake-ului pe blatul răcit în prealabil. Bagă apoi prăjitura la frigider, unde o vei lăsa preţ de 2 ore înainte de a o consuma.
5. Înainte de servire, rupe cei doi biscuiţi Oreo rămaşi şi foloseşte-i pentru a decora cheesecake-ul.