Mere caramelizate cu ovăz
Astăzi am pregătit o reţetă cu fructele sezonului. Este vorba de un desert delicios cu mere. Trebuie să îl încerci!
2 mere mari, 4 linguri de zahăr brun, 2 linguri şi jumătate de unt, 3 sferturi de lingură de scorţişoară măcinată, 2 linguri de terci de ovăz, o lingură de făină de grâu, un sfert de lingură de sare de mare, îngheţată de vanilie.
1. Porneşte cuptorul şi încinge-l la 190 de grade Celsius.
2. Pune zahărul, scorţişoara şi untul într-un castron şi amestecă-le foarte bine cu o lingură de lemn.
3. Curăţă merele de coajă şi de sâmburi, taie-le în două şi feliază-le uşor cu un cuţit, dar nu le tăia de tot.
4. Aşază-le într-un vas pentru copt şi acoperă-le cu amestecul de zahăr, scorţişoară şi unt. Acoperă vasul cu folie de copt şi bagă-l la cuptor pentru 20 de minute, apoi îndepărtează folia şi lasă merele la copt încă 10 minute.
5. Umple spaţiile din măr cu compoziţia de ovăz şi mai bagă preparatul la cuptor pentru 10 minute.
6. Desertul se serveşte cu îngheţată de vanilie.
Poftă bună!