Chiftele de curcan cu mere, în sos de vin
Vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat inedit? Încearcă această variantă de chiftele aromate cu mere şi vin roşu.
Pentru chiftele: 500 gr. carne tocată de curcan, 300 gr. carne tocată de porc, 1 măr, 1/4 ceapă, 1/2 ceaşcă pesmet, 1 linguriţă ghimbir, 1 ou, 1 căţel de usturoi, 1 linguriţă fulgi de ardei iute, 1 linguriţă piper măcinat, 1 lingură ulei de măsline; Pentru sos: 3/4 ceaşcă sos barbeque, 3/4 ceaşcă sos Teriyaki, 1 ceaşcă vin roşu; Pentru decor: 3 linguriţe de seminţe de susan crude sau prăjite, 3 linguri de arpagic sau ceapă verde, tocate.
Pentru chiftele: Curăţă şi toacă mărul mărunt. Toacă şi ceapa, usturoiul şi ghimbirul. Amestecă toate ingredientele pentru chiftele într-un bol, lăsând uleiul de măsline deoparte. Împarte compoziţia în bile mai mici decât o minge de golf. Într-o tigaie încăpătoare încinge uleiul de măsline şi prăjeşte chiftelele până sunt rumenite pe toate părţile. Odată gătite, dă-le deoparte, pe un platou.
Pentru sosul de vin: Scurge uleiul din tigaie, păstrând rămăşiţele de la chiftele, pe care le vei amesteca ulterior cu vinul, sosul teriyaki şi cel de barbeque. În aceeaşi tigaie, aşază chiftelele în sos şi agită-le uşor, până sunt acoperite pe toate părţile.
Se servesc cu garnitură de orez alb, presărate cu seminţe de susan şi arpagic sau ceapă verde, tocate.