Chiftele de dovlecei, din 5 ingrediente
Nu ştii ce să mai găteşti şi nici cu timpul liber nu stai prea bine? Încearcă o reţetă rapidă de chiftele de dovlecei din numai 5 ingrediente!
4 căni de dovlecel ras, 2/3 cană de făină, 2 ouă bătute, 1/3 cană de praz ras, ulei de floarea-soarelui pentru prăjit, smântână pentru decorat (opţional)
1. Pune dovlecelul ras într-o strecurătoare, adaugă sare şi apoi lasă-l să se scurgă timp de 10 minute. Foloseşte mâinile pentru a determina apa din dovlecel să iasă.
2. Într-un bol, amestecă dovlecelul scurs cu făina, ouăle, prazul ras, sare şi piper.
3. Încinge, într-o tigaie, ulei de floarea-soarelui. Formează apoi, cu ajutorul unei linguri, chiftele pe care le vei pune apoi în uleiul încins. Lasă chiftelele să se prăjească pe o parte preţ de 3 minute, apoi întoarce-le şi mai lasă-le 2 minute şi pe cealaltă parte.
4. Scoate chiftelele pe un şerveţel pentru a îndepărta uleiul în exces şi apoi aranjează-le pe farfurie, alături de o lingură de smântână pentru decor.
Poftă bună!