Spaghete cu sos roşu şi chiftele
Pregăteşte spaghete cu sos roşu şi chiftele pentru un prânz săţios sau pentru o cină gustoasă!
Chiftele: 500 gr de carne tocată (curcan sau porc), 1 1/2 linguriţă de pudră de usturoi, 1/2 cană de pătrunjel tocat, 1/3 cană de parmezan ras, 1 ou bătut, 1/2 cană de pesmet, 3 linguri de ulei de măsline
Spaghete: 500 gr de spaghete, 3 căni de apă, 3 căni de sos de roşii, 2 linguri de parmezan ras, 2 linguri de pătrunjel tocat
1. Într-un bol, amestecă pudra de usturoi cu carnea tocată, parmezanul şi pătrunjelul. Adaugă apoi oul cu pesmetul.
2. Formează din amestecul obţinut chifteluţe. Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşte chiftelele. În jur de 4-5 minute va dura până când chiftelele vor fi gătite complet.
3. Scoate chiftelele într-un bol. Curăţă tigaia de ulei şi umple-o cu apă, în care vei pune un strop de sare. Atunci când apa începe să fiarbă, adaugă spaghetele pe care le vei fierbe preţ de 9 minute.
4. Pune spaghetele într-o strecurătoare pentru a îndepărta apa. Separat, într-o tigaie încinsă, pune cele 3 căni de sos de roşii şi spaghetele. Lasă-le să se gătească împreună până când sosul de roşii este fiert. Apoi, adaugă chifteleleşi opreşte focul.
5. Serveşte spaghetele cu parmezan ras şi pătrunjel deasupra.
Poftă bună!