Ciuperci la cuptor, cu usturoi şi pesmet
Ciupercile sunt gustoase şi sănătoase aşa că trebuie să facă parte din alimentaţia ta - Iată un preparat pe bază de ciuperci care poate fi servit pe post de aperitiv, dar şi pe post de garnitură!
16 ciuperci champignon de dimensiuni reduse cu tulpinile tăiate pe jumătate, 3 linguri de ulei de măsline, 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt, 3 linguri de unt topit, 2 linguri de cimbru proaspăt, mărunţit, 1/2 linguriţă de usturoi pudră, 5 linguri de pesmet, 1 1/2 lingură de zeamă de lămâie, sare şi piper după gust
1. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Căleşte ciupercile în uleiul de măsline preţ de 2-3 minute.
2. Aranjează apoi ciupercile într-o tavă, cu codiţele în sus.
3. Separat, într-un bol, amestecă untul topit, usturoiul, cimbrul, zeama de lămâie, dar şi sare şi piper. Foloseşte această compoziţie pentru a acoperi fiecare ciupercă în parte apoi acoperă ciupercile cu pesmet.
4. Introdu tava cu ciuperci în cuptor şi las-o acolo preţ de 15 minute. Serveşte apoi ciupercile fie calde, fie reci, pe post de aperitiv sau garnitură.
Poftă bună!