Chiftele din dovlecei
Aceste chiftele simple din dovlecei sunt ușor de preparat și materia primă se procură de la orice supermarket sau aprozar.
450 g dovlecei, 1 ou, 2 linguri făină, 1/4 linguriță sare de masă, ulei vegetal
1. Se spală și se curăță dovleceii de coajă, apoi se rad pe răzătoarea mare și se dau deoparte.
2. Se sparge oul într-un castron mic, separat, și se bate până când nu se mai observă diferența dintre albuș și gălbenuș, apoi se amestecă un pic cu dovleceii rași.
3. Se adaugă făina și sarea în ploaie, amestecând continuu, după care se acoperă și se lasă la temperatura camerei timp de 30 minute.
4. Se încinge ulei într-o cratiță adâncă, pe foc mediu sau la temperatura de 180 grade Celsius și se adaugă pe rând câte o lingură de compoziție, care se turtește un pic cu spatele lingurii, ca să se aplatizeze precum o clătită, apoi se prăjește fiecare chiftea câte 4 minute pe fiecare parte, până devine maronie pe margini.
5. Se ia o tavă întinsă și se căptușește cu prosoape de hârtie curate, iar când se prăjesc suficient, se scot chiftelele cu ajutorul unei spatule de silicon și se lasă la scurs, dar se servesc cât sunt calde încă.