Omletă cu brânză şi dovlecel
Dacă vrei să îţi prepari rapid o masă gustoasă, încearcă omleta cu brânză şi dovlecel. Dacă îţi place dovlecelul pane, nu are cum să nu îţi placă şi această variantă.
Un dovlecel mic, 3 ouă, 50 g brânză de oaie, un vârf de lingură de sare, un vârf de lingură de piper, o lingură de apă, 3 linguri de ulei
1. Într-un bol, bate bine ouăle 3 minute, după care adaugă lingura de apă, sarea şi piperul şi mai bate bine 2 minute.
2. Spală bine dovlecelul şi taie-l rondele.
3. Încinge uleiul într-o tigaie, căleşte puţin rondele de dovlecei, adaugă brânza, amestecă şi adaugă ouăle bătute bine.
4. Lasă omleta 3 minute să se rumenească, după care întoarce-o cu o spatulă. Mai las-o 2 minute, apoi scoate-o pe o farfurie întinsă.
Omleta cu brânză şi dovlecel se serveşte cu salată de ardei gras la oţet.
Poftă bună!