Dovlecei pane cu sos tzatziki
O rețetă extrem de simplă, delicioasă, preparată cu ajutorul ingredientelor pline de vitamine și foarte accesibile.
1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 2 dovlecei, 2 ouă, 2 lingurițe sare, 50 ml ulei floarea soarelui pentru prăjit, 100 ml smântână, 350 g făină
1. Se decojesc dovleceii și se taie fâșii sau rondele de aproximativ 1 cm, apoi se asezonează cu 1 linguriță sare și piper după gust.
2. Se bat ouăle cu restul de sare, smântâna și 1 lingură făină, până când se obține o pastă omogenă, timp în care se încinge uleiul într-o cratiță cu diametru mare, antiaderentă.
3. Se trec fâșiile de dovlecei prin făină, apoi prin amestecul de ou și smântână, după care se prăjesc pe ambele părți până capătă o culoare aurie.
Tips: Se pot servi dovleceii pane ca gustare între mese, ca aperitiv cald la o masă festivă sau pe post de mic dejun și se pot mânca cu sos tzatziki, cu ketchup, simpli sau cu pâine.