Chifteluţe din dovlecei Zucchini
Ştii şi tu cât de dificil poate fi să îţi convingi familia - dar mai ales copiii - să mănânce legumele din farfurie. Ei bine, aceste chifteluţe din dovlecei sunt soluţia perfectă, pentru că sunt "prietenoase" cu copiii tăi. În plus, ele reprezintă o garnitură perfectă pentru mic dejun sau cină.
spray pentru gătit, 1 cană de dovlecel zucchini dat prin răzătoare, 1 ou mare, 1/4 ceapă medie tocată, 1/4 cană brânză Cheddar degresată, dată prin răzătoare, 1/3 cană pesmet, 1/4 linguriţă sare şi piper negru după gust.
Mod de preparare:
1. Se încălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pulverizează ulei (dintr-un spray pentru gătit) pe o foaie de copt.
2. Dă prin răzătoare dovlecelul zucchini într-un prosop curat, până când ai obţinut 1 cană plină ochi. Stoarce excesul de apă din dovlecel, deoarece leguma îşi va lăsa multă umezeală.
Într-un castron mediu, combină toate ingredientele şi condimentează-le cu sare (cu granulaţie mare) şi piper negru, după gust.
3. Ia 1 lingură din acest amestec în mâini şi frământă compoziţia un pic, transformând-o într-un oval mic. Pune chifteluţa pe foaia de copt şi dă-o la cuptor timp de 16-18 minute. La jumătatea intervalului, întoarce chifteluţele de pe o parte pe alta, până când devin aurii. Vei face în total 16 chifteluţe din dovlecel. Sursa.
Poftă bună!