Chiftele din piept de pui cu sos de ciuperci
O reţetă de chiftele reinventate, care nu va dezamăgi adepţii bucătăriei tradiţionale.
1/2 linguriţă piper negru măcinat, 1 linguriţă sare, 1 ceapă galbenă mică, 3 ouă, 30 g făină, 40 g unt, 50 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit, 60 g caşcaval, 100 g ciuperci, 200 ml smântână, 250 ml apă, 400 g piept de pui
1. Se curăţă de piele şi se spală pieptul de pui, după care se taie fâşii mici şi se amestecă cu caşcavalul ras, ceapa tăiată solzişori mărunţi, un ou, piperul şi jumătate din sare.
2. Se formează chiftele din compoziţia obţinută şi se dau prin făină şi celelalte două ouă, bătute.
3. Se încinge uleiul într-o cratiţă nonaderentă şi se prăjesc chiftelele pe ambele părţi, până se rumenesc.
4. Se taie ciupercile feliuţe subţiri şi se rumenesc într-o tigaie în care se topeşte untul, apoi se adaugă făina şi se amestecă bine, în timp ce se toarnă treptat apă fiebinte şi se amestecă într-una, pentru a nu se face cocoloaşe.
5. Se toarnă smântâna şi se asezonează cu sarea rămasă apoi se lasă pe foc mic timp de aproximativ 3 minute, după care se toarnă peste chiftele.
Tips: 1. Pentru a fi mai dietetice, chiftelele se pot coace la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Articolul anterior Curry cu unt de arahide Articolul următor Desert raw vegan cu biscuiţi şi ciocolată