Clătite ruseşti cu mazăre şi ceapă verde
Această reţetă de clătite ruseşti, cunoscute drept blini, poate fi folosită cu succes pentru un mic dejun copios, dar şi dacă ai nevoie de un aperitiv inedit la o petrecere. Cert este că sunt delicioase şi săţioase!
1 cană de boabe de mazăre proaspătă sau congelată, 1 linguriţă de sare, 3 ouă mari, 1 cană de brânză cottage, 1/4 cană de făină, 2 linguri de ulei vegetal, 4 fire de ceapă verde, 1/2 pachet de unt topit
1. Dacă foloseşti mazăre proaspătă, fierbe-o în apă cu sare pentru aproximativ 3 minute sau până se înmoaie, după care scurge-o.
2. Amestecă ouăle cu brânza cottage, făina, uleiul şi o linguriţă de sare într-un blender, până obţii o consistenţă omogenă.
3. Într-un bol, amestecă pasta obţinută cu boabele de mazăre şi firele de ceapă verde tocate mărunt. Dacă obţii o compoziţie mult prea consistentă, adaugă câte o lingură de apă până când obţii o consistenţă legată, dar care să curgă uşor din lingură.
4. Încinge o tigaie în care ai adăugat un strop de ulei şi toarnă, pe rând, câte 1/4 de cană din compoziţia obţinută, întinzând cu o lingură pentru a obţine aspectul unei clătite. Lasă fiecare clătită pe foc aproximativ 3 minute sau până când încep să se formeze bule de aer a suprafaţă. Întoarce-le până când capătă un aspect auriu şi pe o parte şi pe cealaltă. Nu ar trebui să dureze mai mult de 2 minute.
5. Serveşte-le cu topping de unt topit şi presărate cu ceapă verde tocată, pentru aspect şi un plus de savoare.
Pont: Le poţi servi şi cu somon afumat, dacă vrei să îi impresionezi cu adevărat pe cei dragi.
Poftă bună!
Articolul anterior Salată de sfeclă roşie coaptă cu brânză feta Articolul următor Cremă austriacă de brânză cu seminţe de dovleac