Chilli simplu și perfect
O rețetă mexicană foarte ușor de preparat, care va impresiona pe toată lumea de la o reuniune între prieteni. Poate fi consumată pe post de fel principal sau ca adaos în orice sendviș.
1/4 lingură piper cayenne, 1/4 cană făină de calitate superioară, 1 cană apă, 1 linguriță chimen, 1 linguriță oregano, 1 linguriță sare, 2 căței usturoi, 2 linguri pudră de chili, 230 g sos de roșii, 420 g boabe fasole roșie din conservă, 420 g fasole pinto din conservă, 900 g carne tocată de vită, cheddar ras, ceapă taiată fâșii, tortilla chips, lime
1. Se pune carnea tocată într-o tigaie mare, pe foc mediu, după care se adaugă usturoiul pisat.
2. Se scurge excesul de grăsime, apoi se adaugă sosul de roșii, pudra de chili, chimenul, oregano, sarea și piperul cayenne.
3. Se amestecă bine în tigaie și se acoperă, apoi se micșorează focul și se amestecă din când în când, timp de o oră. Dacă se usucă prea tare amestecul se adaugă 1/2 cană apă.
4. După o oră se pune făina într-un bol mic, i se adaugă 1/2 cană apă și se amestecă cu o furculiță, apoi se toarnă peste conținutul din tigaie și se amestecă bine.
5. Se asezonează cu sare și piper după gust, apoi se mai adaugă făină sau apă, în funcție de preferința pentru consistență.
6. Se adaugă toate boabele de fasole și se amestecă timp de 10 minute, apoi se pune în farfurii și se garnisește cu cheddarul ras, spre a fi servit cu ceapa tăiată fâșii, chipsurile de tortilla sau sferturi de lime.