Chilli cu trei tipuri de boabe
O cină bogată, sățioasă, rapid de preparat și ieftină.
3 linguri ulei, 3 linguri pastă de tomate, 1 ardei iute, 3 linguri pudră de chilli, 1 lingură oregano uscat, 3 căni și jumătate sos salsa, 1 conservă fasole boabe albă, 1 conservă fasole boabe rosie, 1 conservă fasole boabe pestriță, 1 conservă porumb, 1 cană orez alb cu bob lung, 1/4 cană oțet, 2 căni trei sferturi de apă
1. Se încinge uleiul într-o tigaie medie, pe foc potrivit și se adaugă pasta de tomate, amestecând mereu cu o spatulă sau lingură de lemn, până se închide la culoare, adică aproximativ 90 de secunde.
2. Se adaugă ardeiul iute spălat și tăiat feliuțe subțiri, peste care se pune pudra de chilli, apoi lingura de oregano și se mai amestecă încă un minut.
3. Se adaugă sosul de salsa și 1 cană și un sfert de apă, apoi boabele de fasole și porumb, după care se aduce la punctul de fierbere și se diminuează focul, se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 25 minute, amestecând ocazional.
4. Se fierbe restul de apă într-o cratiță mică, cu capac, în care se adaugă orezul, moment în care se dă focul la minim, se acoperă cu capacul și se lasă până ce se absoarbe apa, adică în jur de 15 minute, când se îndepărtează de pe foc și se lasă deoparte, acoperit, alte 5 minute.
5. Se îndepărtează de pe foc și prima tigaie, în care se adaugă acum oțetul și se lasă 1 minut, iar orezul se împarte în șașe porții egale, cu ajutorul unei furculiț, iar peste el se pune sosul de chilli.
Tips: Se servește cu ardei murați și chipsuri de tortilla.