Supă picantă de linte roşie cu morcovi
Dacă vrei să te bucuri de weekend şi nu ai prea mult timp pentru a găti, încearcă o supă delicioasă şi consistentă, pe care o vei prepara în cel mult jumătate de oră!
2 lingurţe seminţe de chimen, 1 vârf linguriţă fulgi de chilli, 2 linguri ulei de măsline, 600g morcovi raşi, 140g linte roşie, 1 litru supă de legume, 125ml lapte, iaurt simplu
1. Încinge o tigaie încăpătoare şi adaugă seminţele de chimen şi fulgii de chilli. Lasă-le pe foc timp de un minut pentru a elibera aromele.
2. Dă la o parte jumătate din semine cu o lingură, după care adaugă uleiul, morcovii, lintea, supa şi laptele în tigaie şi lasă compoziţia să fiarbă timp de 15 minute, până se înmoaie lintea.
3. Toarnă compoziţia într-un blender şi procesează până capătă textura preferată. Adaugă sare şi piper dacă preferi, după gust.
4. Serveşte cu iaurt şi seminţe de chimen prăjite.