Ciocănele de curcan caramelizate şi aromate
Nu ai nevoie de o zi specială pentru a pregăti o mâncare desebită. Carnea de curcan este mai sănătoasă decât cea de porc sau vită, iar dacă este gătită corespunzător, pur şi simplu toată lumea se va linge pe degete.
4 ciocănele de curcan, sare şi piper, 2 linguri de rozmarin proaspăt, 2 linguri de cimbru proaspăt tocat, un sfert de cană de frunze de salvie, o treime de ceaşcă cu supă de curcan sau de pui, un sfert de cană de unt topit, jumătate de cană de sirop de arţar.
1. Încinge cuptorul la 190 de grade şi aşază ciocănelele într-o tavă de copt adâncă.
2. Asezonează ciocănelele cu sare, piper, rozmarin şi cimbru şi aşază frunzele de salvie în tot vasul de copt, după care toarnă supa de curcan sau de pui.
3. Amestecă untul cu siropul de arţar, înmoaie ciocănelele în compoziţie, după care aşază-le pe frunzele de salvie cu supă.
4. Bagă tava la copt pentru 45 de minute, poate chiar o oră, întâi la foc mare, apoi la foc mediu pentru a se pătrunde bine carnea.
Pont: Pentru ca ciocănelele să fie mai fragede şi să se gătească rapid, le poţi lăsa la macerat peste noapte cu sare, piper, rozmarin, cimbru, zeama de la o lămâie şi jumătate de pahar cu apă minerală.
Preparatul se serveşte la 10 minute după ce a fost scos de la cuptor. Poţi pregăti, de asemenea, o garnitură de cartofi gratinaţi sau o salată.
Poftă bună!
Articolul anterior Chec cu migdale Articolul următor Cartofi gratinaţi