Ciocănele şi aripioare cu ţelină şi cimbru
Ce zici de o cină rapidă şi gustoasă? Pregăteşte ciocănele şi aripioare cu cimbru şi ţelină, făcute în sos de unt şi piper negru!
1,4 kg ciocănele şi aripioare de pui, 1 1/4 lingură de sare, 1/2 lingură de piper negru, 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de unt, 1 rădăcină de ţelină de dimensiune medie, 1 căpăţână de usturoi, 2 crenguţe de cimbru proaspăt
Unge puiul cu sare şi piper apoi pune-l într-o tavă pe care o vei introduce la cuptorul deja încălzit la 180 de grade. După 25 de minute, deschide cuptorul pentru a întoarce puiul pe partea cealaltă. Introdu şi căţelul de usturoi, fără a îl curăţa. Lasă ciocănelele şi aripioarele preţ de încă 10 minute apoi scoate-le şi pune-le într-o farfurie, acoperindu-le cu o lingură de zeamă din tavă. Usturoiul copt îl vei curăţa.
Într-o tigaie, topeşte untul alături de uleiul de măsline, în care vei căli ţelina tocată mărunt şi usturoiul preţ de 5 minute. Adaugă apoi cimbrul mărunţit, piperul şi bucăţile de pui. Acoperă tigaia cu un capac şi lasă puiul să se gătească la foc mic preţ de 20 de minute.
Serveşte apoi puiul acoperit cu sosul rămas în tigaie - Poftă bună!