Dovlecei umpluţi cu ciuperci la cuptor
Postul Crăciunului nu s-a terminat, motiv pentru care venim în ajutorul tău cu încă o reţetă gustoasă şi hrănitoare.
2 dovlecei de mărime medie, o conservă de ciuperci tocate, o ceapă, un morcov, 3 linguri de suc de roşii, 2 linguri de ulei de măsline, o legătură de pătrunjel, un pumn de orez, sare şi piper.
1. Curăţă ceapa şi toac-o mărunt, după care pune-o la călit în 2 linguri de ulei de măsline, cu ciupercile şi morcovul dat pe răzătoarea mică.
2. Adaugă orezul, amestecă şi cuprinde cu apă, după care lasă să fiabă pentru 10 minute, după care adaugă sucul de roşii, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust, amestecă bine şi lasă să mai fiarbă pentru 10 - 15 minute.
3. Taie dovleceii în două, pe lung, după care curăţă-i de miez cu o lingură.
4. Unge o tavă cu un cub de unt şi aşază pe ea jumătăţile de dovlecei, după care umple-le cu amestecul de ciuperci şi bagă-le la copt pentru 25 - 30 de minute la foc mediu.
5. Scoate tava, rade puţină brânză tofu peste dovleceii umpluţi şi bagă-i încă 3 minute la cuptor.
Poftă bună!