Ciuperci umplute cu spanac şi brânză
Ciupercile funcţionează în armonie perfectă cu aroma brânzei de oaie. De asemenea, acest preparat se combină foarte bine cu brânză feta sau brânză de capră.
Pentru 2 porţii: 500 grame ciuperci, 2 legături de ceapă verde, 1 ceapă franţuzească (şalotă), 150 grame brânză de oaie, 1/2 linguriţă boia de ardei, 1 vârf de cuţit fulgi de chili, 1/2 lingură ulei vegetal, 150 grame spanac, 1/2 linguriţă nucşoară, sare, piper.
Pasul 1: Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Se toacă mărunt ceapa franţuzească (numită şi şalotă sau haşmă) şi se taie transversal ceapa verde, în inele subţiri. Într-un castron mic, se amestecă laolaltă brânza, boiaua de ardei iute, fulgii de chili, uleiul vegetal şi ceapa verde. Se asezonează, după gust, cu sare şi piper.
Pasul 2: Într-o tigaie mare, se încălzeşte puţin ulei vegetal la foc mediu şi o şalotă sotată, timp de circa 1-2 minute. Apoi se adaugă spanacul şi se continuă procesul de călire, timp de aproximativ 1 sau 2 minute, până când ceapa este moale. Se dă prin răzătoare nucşoara, direct în tigaie, şi se amestecă bine. Se ia tigaia de pe foc.
Pasul 3: Îndepărtează uşor tulpinile din ciuperci. Apoi, uşor-uşor, scoate miezul din ciupercă folosind o lingură, pentru a crea o cavitate pentru a umple ciupercuţele după bunul plac.
Pasul 4: Se umplu ciupercuţele fie cu amestecul de spanac sau amestecul de brânză (capră sau oaie, ori feta) şi se pune într-o tigaie termorezistentă sau într-o tavă, căptuşită cu hârtie de copt. Se transferă tava sau tigaia cu ciupercile în cuptorul preîncălzit şi se coc ciupercile la 180 dfe grade Celsius timp de aproximativ 12 sau 15 minute sau până când brânza se topeşte şi devine apoi maro-aurie.
Ustensilele de care ai nevoie: lingură, cuptor, tigaie mare, o răzătoare fină, lingură de gătit, tigaie termorezistentă pentru cuptor, un tocător de lemn, un castron mic. Sursa.
Vă dorim poftă bună!