Coji de portocale trase în ciocolată
Mirosul de portocală este specific sărbătorilor de iarnă aşa că de ce să nu te foloseşti de acest lucru pentru a pregăti o gustare declicioasă pentru cei dragi, în luna cadourilor, care bate deja la uşă?
4 portocale, 2 1/2 cană de zahăr, 115 g de glazură de ciocolată
1. Spală portocalele, apoi, cu ajutorul unui cuţit ascuţit, taie coaja fiecărei portocale în fâşii de max. 2 cm. Curăţă pe interior fiecare portocală, astfel încât să nu mai rămână membrana albă deloc. Pune cojile într-o oală, acoperă-le cu apă rece şi fierbe-le. Când dau în fiert, ia oala de pe foc, scoate cojile, usucă-le şi repetă operaţiunea cu apă rece şi apoi fiartă preţ de încă 3 ori. La final, usucă-le.
2. Combină 1/2 cană de apă cu 1 1/2 cană de zahăr într-o tigaie care se află pe foc. Amestecă viguros preţ de aproximativ 1 minut, timp în care zahărul se va dizolva complet. Adaugă în tigaie şi cojile de portocală şi lasă focul mic. Amestecă din când în când şi lasă cojile să absoarbă lichidul timp de 45 de minute. Scoate apoi cojile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi lasă-le să se răcească în jur de 30 de minute.
3. Pune cana de zahăr rămasă într-o tigaie şi adaugă cojile. După ce cojile au fost acoperite de zahărul ars, scoate-le iar pe o hârtie de copt şi lasă-le să se răcească încă 2 ore.
5. Topeşte apoi glazura de ciocolată şi introdu cojile de portocală în aceasta, astfel încât să le acopere pe jumătate. Imediat ce ai tras în glazură o coajă, scoate-o pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi acordă-i în jur de 30-60 de minute pentru ca glazura să se întărească.
Poftă bună!
Articolul anterior Conopidă cu parmezan, la cuptor Articolul următor Pulpe de pui cu zahăr brun și usturoi, la cuptor