Potrivit teoriei de bază a combinării alimentelor, pentru a beneficia de o digestie corectă şi pentru a echilibra pH-ul organismului, alimentele alcaline, acide sau neutre ar trebui consumate într-o anumită ordine, iar unele dintre ele nu ar trebui niciodată consumate împreună, în timp ce altele aduc beneficii nebănuite atunci când le consumi în cadrul aceleiaşi mese.
Alimente acide sunt cafeaua, brânzeturile şi sucurile. Alimente alcaline sunt considerate majoritatea fructelor şi legumelor. Grăsimile naturale şi carbohidraţii intră în categoria alimentelor neutre.
Iată câteva combinaţii pe care ar trebui să le eviţi:
1. Alimente bogate în amidon şi proteine;
2. Carbohidraţi bogaţi în amidon şi alimente acide;
3. Mai multe tipuri de proteină animală la aceeaşi masă;
4. Grupuri diferite de alimente la o distanţă de mai puţin de 3-4 ore între ele.
În continuare îţi prezentăm câteva combinaţii pe care să le încerci:
1. Adăugarea de grăsimi sănătoase la fiecare masă;
2. Combinarea alimentelor care conţin calciu si vitamina D;
3. Combinarea grăsimilor sănătoase cu legume colorate;
4. Combinarea carbohidraţilor sănătoşi cu proteine;
5. Combinarea alimentelor bogate în vitamina C cu surse de fier din plante;
6. Combinarea mai multor culori, temperaturi si arome.
Alte recomandări care vin să susţină efectele combinaţiilor de mai sus:
1. Fructele se consumă numai pe stomacul gol;
2. Se includ legume care nu conţin amidon la fiecare masă;
3. Nu se consumă alcool pe stomacul gol.
Te-ar putea interesa şi:
8 combinații alimentare care te ajută să slăbești
5 combinatii ciudate de alimente pe care TREBUIE sa le incerci
Foto dandelion_tea, Pixabay