Cordon bleu la caserolă
Acest preparat este ideal pentru a fi consumat la birou sau la cină. În numai o oră reuşeşti să pregăteşti o masă hrănitoare pentru 4 persoane.
Compoziţie: piept de pui dezosat, fiert şi tocat cuburi (este bun şi pieptul de pui la rotisor), 300 g şuncă presată tocată, 400 g branză feliată. Sos: 2 linguri de unt, 2 linguri de făină de grâu, 3 pahare şi jumătate de lapte, 2 linguri de zeamă de lămâine proaspăt stoarsă, o lingură de muştar, jumătate de lingură de boia de ardei afumat, un vârf de lingură de piper, sare după gust. Topping: 6 linguri de unt nesărat, 250 g pesmet, o legătură de pătrunjel, sare şi piper după gust.
Compoziţie: Încinge cuptorul, tapează un vas de yena pentru copt cu unt şi lasă-l deoparte. Pune puiul fiert şi tocat pe fundul vasului, aşază un strat de şuncă presată tăiată în pătrăţele de 2-3 cm şi unul de brânză feliată.
Sos: Într-un ibric topeşte untul şi adaugă imediat făina de grâu. Amestecă bine şi toarnă repede şi laptele rece, amestecând continuu. Găteşte la foc mediu până se îngroaşă sosul. Ia sosul de pe foc, amestecă zeama de lămâie, muştarul, sarea, boiaua de ardei şi piperul, după care, mai dă-l într-un clocot la foc mic şi lasă-l să se răcorească, după care pune-l peste compoziţie.
Topping: Topeşte untul într-un bol la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. Opreşte cuptorul, adaugă pesmetul, sare şi pătrunjel. Acest topping se presară peste preparatul din caserolă.
Bagă vasul de yena la cuptor la foc mediu pentru 45 de minute, până când preparatul devine rumenit ca în imaginile de mai sus. La final, scoate-l şi lasă-l la răcit pentru 5-10 minute.
Poftă bună!
Articolul anterior Cataif turcesc Articolul următor Salată de linte, orez şi avocado