Cotlete de porc cu năut
O rețetă pe care toată familia o va iubi, datorită aromelor îmbietoare din belșug și a modului foarte ușor de preparare.
1/4 cană ulei de măsline extra-virgin,1/3 cană supă de pui (zeama rezultată în urma fierberii unui pui, după curățarea spumei), 1/2 cană ardei gras roșu, 1 linguriță rozmarin, 1 linguriță zeamă de lămâie, 1 conservă năut, 4 bucăți cotlete de porc împănate, 6 căței usturoi, pătrunjel, sare, piper
1. Se pun cotletele într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt și se stropesc cu 1 lingură de ulei, după care se pune rozmarinul tocat, zeama de lămâie, sare și piper, timp în care se preîncălzește cuptorul.
2. Se pun în tavă, alături de cotlete, boabele de năut, usturoiul zdrobit, ardeiul roșu tăiat mărunt, restul de ulei, 1/2 linguriță sare, piper și eventual încă puțin rozmarin.
3. Se toarnă supa de pui fix înainte de a băga tava la cuptor și se amestecă la jumătatea timpului boabele de năut, întorcând cotletele pe cealaltă parte, pentru a prinde o culoare arămie, frumoasă, pe toate părțile.
4. Se ornează cu pătrunjel tocat în ultimele 5 minute de stat la cuptor.