Cotlete de porc cu sos de ciuperci și vin
Un prânz sățios, ideal pentru zilele reci de iarnă, cu care îi vei bucura pe cei dragi.
6 cotlete de porc, 1 linguriță de pudră de usturoi, 1 linguriță de sare, 2 ouă batute, ¼ cană de făină, 2 căni de pesmet, 4 linguri de ulei de măsline, 1 cană de supă cremă de ciuperci, ½ cană de lapte, 1/3 cană de vin alb
1. Încălzește cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Spală bine cotletele, apoi usucă-le folosind un șervețel. Asezonează-le cu pudra de usturoi și cu sare.
3. Pune făina într-un bol, ouăle battue într-un bol și pesmetul într-un al treilea bol. Trece pe rând cotletele prin făină, apoi prin ou și, la final, prin pesmet.
4. Încinge uleiul într-o tigaie și prăjește cotletele preț de 5 minute pe fiecare parte. După ce acestea au căpătat o nuanță maronie, pune-le între-o tigaie acoperită cu hârtie de copt și introdu tigaia în cuptor.
5. Lasă cotletele să se gătească preț de 1 oră. În acest timp, amestecă supa cremă cu laptele și vinul alb într-un bol. După ce a trecut o oră, acoperă cotletele cu amestecul preparat și mai ține cotletele în cuptor încă 30 de minute.
Poftă bună!