Şniţele de porc cu pesmet şi limetă
Cotletele de porc pe care ţi le prezentăm astăzi sunt tăiate cât mai subţire pentru prepararea unor şniţele delicioase, date prin pesmet, şi prăjite puţin în tigaie. Un pic diferite faţă de şniţelele de pui, acestea se pot servi cu puţin suc proaspăt de limetă pe deasupra.
4 cotlete subţiri de carne de porc, sare cu condimente, 2 albuşuri de ou, bătute, 1/2 linguriţă condimente pentru carne, 1/2 cană pesmet, 1 lingură şi jumătate de ulei de măsline, câteva felii de limetă pentru servire.
1. Pregăteşte cotletele de porc, presară peste carne sare cu condimente, aproximativ 3 sferturi de linguriţă. Pune pesmetul într-un castron de mărime medie. Într-un alt castron, se bat albuşurile de ou cu condimentele tale preferate pentru şniţele. Înmoaie carnea de porc tăiată cât mai subţire în albuşurile de ou, apoi dă-o prin pesmet şi scutur-o bine, astfel încât să cadă excesul de pesmet.
2. Încinge o tigaie mare antiaderentă, la foc mediu spre mare. Adaugă uleiul de măsline şi cotletele de porc, prăjeşte-le aproximativ 6 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc şi carnea nu mai este roz la interior. Serveşte şniţelele de porc alături de mai multe felii de limetă.
3. Pont: poţi asezona carnea de porc cu condimente uscate (este în regulă şi dacă foloseşti doar puţină sare şi pudră de usturoi). De asemenea, poţi adăuga condimente şi în albuşurile de ou prin care dai carnea de porc, înainte de a o da prin pesmet, pentru mai multă savoare. Sursa.
Articolul anterior Mic dejun cu fructe de pădure şi quinoa, la castron Articolul următor Salată caldă de paste cu somon