Cotlete de porc în crustă de parmezan
Carnea de porc este sfântă pentru români, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie fadă.
2 ouă mari, 75 g pesmet, 75 g parmezan proaspăt ras, 4 bucăți cotlet de porc, sare, piper negru proaspăt măcinat, 90 ml ulei de măsline extravirgin, 1 lămâie
1. Se bat ouăle și se pun într-o farfurie întinsă, se întinde pesmetul într-o altă farfurie și se pune parmezanul ras pe o a treia farfurie.
2. Se presară cotletele cu sare și piper, apoi se dau prin parmezan și se bat ușor cu mâna, pentru a se stabiliza, după care se dau prin ou, apoi prin pesmet.
3. Se încălzesc 45 ml de ulei într-o tigaie mare, pe foc mediu, și se adaugă cotletele, care se prăjesc până când prind o crustă maronie, iar temperatura din interior ajunge la 66 grade Celsius, adică aproximativ șase minute pe fiecare parte.
4. Se transferă cotletele pe farfurii curate și se servesc cu câte un sfert de lămâie și garnitură la alegere.