Cremă austriacă de brânză cu seminţe de dovleac
Te-ai săturat de cremele de brânză din comerţ, delicioase, însă mustind de chimicale? Pregăteşte-le celor dragi o cremă austriacă de brânză cu seminţe de dovleac după o reţetă simplă şi rapidă!
200 grame brânză grasă, 1/4 ceaşcă seminţe de dovleac prăjite, 2 linguri de seminţe de dovleac prăjite şi mărunţite, 1 lingură de ulei de seminţe de dovleac, 1 1/2 linguriţe de muştar Dijon, sare şi piper după gust, opţional: unt, ceapă, usturoi, oţet balsamic
1. Amestecă brânza cu seminţele de dovleac mărunţite, uleiul de seminţe de dovleac şi muştarul, adăugând sare şi piper după gust. Amestecă până obţii o compoziţie omogenă.
2. Decorează cu seminţe de dovleac întregi şi serveşte cu felii de pâine neagră sau alt sortiment preferat.
Pont: Pentru a da o consistenţă ceva mai cremoasă pastei obţinute, poţi adăuga şi puţin unt, iar pentru aromă poţi adăuga usturoi sau ceapă, tocate mărunt. Dacă nu îţi place muştarul, îl poţi înlocui cu oţet balsamic.
Poftă bună!