Tort de spaghete cu spanac, brânză şi salvie
Ţi-e poftă de spaghete, însă te-ai săturat de reţetele clasice? Încearcă o variantă delicioasă, săţioasă şi uşor de preparat, perfectă pentru o cină în familie!
400 g spaghete, 600 ml smântână cu peste 50% grăsime, 4 ouă, 60 g brânză Cheddar maturată, 60 g amestec de brânzeturi (Brie, brânză de capră sau alte tipuri de brânză cu mucegai), 2 mâini de baby spanac, 1 ardei iute, 140 g roşii uscate în ulei (scurse), un sfert de pachet de unt, sare, piper măcinat, câteva frunze de salvie proaspătă
1. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
2. Încinge cuptorul la 180°C.
3. Într-un bol mare, bate smântâna cu ouăle şi adaugă sare, piper şi brânza Cheddar rasă. Ulterior, încorporează celelalte tipuri de brânză, păstrând câteva cuburi de brânză pentru a decora tortul la final. Adaugă şi spanacul, ardeiul iute fără seminţe, feliat subţire şi roşiile uscate. Peste compoziţia obţinută adaugă spaghetele şi amestecă uşor.
4. Topeşte untul într-o tavă rotundă, de preferat cu diametru de 30 de centimetri, având grijă să ungi şi pereţii tăvii. Toarnă uşor compoziţia în tavă şi scutură până se uniformizează. Lasă compoziţia la cuptor pentru 30 de minute sau până începe să se rumenească.
5. Scoate tava din cuptor şi foloseşte o lingură pentru a face mici crestături pe suprafaţa tortului din spaghete. Trece frunzele de salvie prin ulei de măsline şi plasează-le în crestăturile făcute cu lingura, iar peste frunze aşază câte un cub de brânză. Bagă tava la cuptor pentru încă 10 minute.
6. La final, lasă tortul să se răcorească şi serveşte feliile delicioase cu o garnitură de salată.