Cremă de caju cu usturoi
Atenție: această cremă vegetală creează dependență! Vei vrea să faci cât mai multă, deoarece se poate întinde pe orice.
2 căni și jumătate de caju, 1/2 ceașcă drojdie uscată, 1/2 cană apă, 3 căței usturoi, 1 lingură oțet de mere, 1 vârf sare roz de Himalaya, 1/4 cană zeamă de lămâie, 1 lingură pătrunjel
1. Se lasă caju-ul la înmuiat în apă timp de 3-4 ore și se toacă mărunt usturoiul.
2. Se scurge toată apa care a mai rămas și se mixează la viteză mare caju-ul într-un robot de bucătărie, împreună cu celelalte ingrediente, până când se obține o textură cremoasă.
3. Se pune crema de caju în boluri mici sau se depozitează la frigider, într-un borcan sigilat, apoi se servește cu pâine integrală, chipsuri fără gluten, baby morcovi sau tulpini de țelină.