Supă cremă de mazăre cu mentă
Vara și primăvara supele trebuie să fie ușoare și rapid de făcut, ca să nu stai prea mult în bucătăria încinsă, iar această combinație de mazăre proaspătă cu mentă din grădină sau de pe balcon este delicioasă.
1 lingură ulei de măsline extravirgin, 25 g unt, 1 cățel usturoi, 750 g mazăre, 75 g frunze de mentă, 1 ceapă roșie, 1 litru supă vegetală (sau apă cu 1 cub pentru supă), sare de mare, piper negru proaspăt măcinat, 75 g parmezan
1. Se încing uleiul și untul într-o cratiță mare, apoi se adaugă ceapa tocată fin, care se călește timp de 10 minute sau până când se moaie, fără a-și schimba culoarea.
2. Se amestecă continuu, pentru a nu se arde ceapa și se adaugă usturoiul curățat și pisat, apoi se mai lasă 3 minute pe foc.
3. Se adaugă 3/4 din mazăre, menta ruptă în bucăți mari și 3/4 din supa vegetală, apoi se acoperă cratița și se fierbe totul la foc mic timp de 10 minute.
4. Se pun toate ingredientele din tigaie într-un blender și se creează un piure, care se pune la loc în cratiță și se asezonează cu sare și piper, apoi se adaugă restul de mazăre și ce a mai rămas din supă, după care se mai lasă pe foc încă 5 minute, ca să se fiarbă și mazărea adăugată ulterior.
5. Se pune o porție mică de parmezan ras în mijlocul unui castron și peste acesta se toarnă supa fierbinte, care se ornează cu puțin ulei.
Tps: Supa trebuie servită fierbinte sau rece de la frigider, dar niciodată răcită de pe aragaz, deoarece nu se simt bine toate aromele.